Endüstriyel mutfak havalandırması

Endüstriyel mutfak havalandırması

İşletmenizin ihtiyaçlarına yönelik çözümler için lütfen bize ulaşın…

Koku giderimi

Bu kategori koku alma, yani koku alma anlamında havadaki fark edilebilir safsızlıkları içerir. Bunlar ayrıca oda yüzeylerinden kaynaklanan emisyonlar ve ayrıca vücut kokusu veya örneğin sigara dumanı tarafından tetiklenir. Algılanan hava kalitesi desipolde (kirlilik ile) ve yağdaki koku kaynağı (koku ile ) ile temsil edilir. Aktivite seviyesi I olan bir insanın (sedanter aktivite) kirlilik yükü 1 adettir ve 36 m³ / s havalandırma oranıyla 1.0 desipol (orta ila yüksek hava kalitesi) hava kalitesine neden olur.

Nemin giderilmesi

Binalardaki neme çeşitli iç veya dış kaynaklardan kaynaklanır. Bu kaynaklar nedeniyle, bir bina içindeki mutlak nem içeriği her zaman dış havadakilerden daha yüksektir (düşük nem kaynakları ve oda yüzeylerinin yüksek nem emilimi ile istisna mümkündür). Gaz karışımı havası, hava sıcaklığına bağlı olarak yalnızca belirli bir miktarda su buharını emebildiği için, nem içeriği de bağıl nem ile tanımlanmaktadır. Havanın nem emilimi için “kullanım derecesini” temsil eder Yüzey malzemesine bağlı olarak, yaklaşık% 75’lik bir bağıl nem küf mantarının oluşumuna neden olabilir.

Isı dağılımı Isı kaynakları, elektrikli cihazların atık ısısı, insanlar tarafından güneş ışınımı veya absorbe edilmiş yapay ışık tarafından üretilir. Isının doğal olarak dağılması, iletim , radyasyon ve taşınımdan kaynaklanmaktadır , bu sayede havalandırma bu seçim altında en hızlı ve dolayısıyla en etkili ısı taşınımıdır.

Kokular, yağlı buharlar, ısı, nem, yanma artıkları – ticari mutfaklarda, hava ve havalandırma sistemlerinde talepleri artıran çok fazla şey vardır.

Konukların restoranda kendilerini evlerinde hissetmelerini ve sipariş ettikleri yemeğin tüm menünün aromasıyla beyazlatılmamasını sağlamak için mutfak egzozunun yemek odalarına girmemesi gerekir. Ancak mutfakta kalmamalı, çünkü kokulara ek olarak, havaya yabancı maddeler ve her şeyden önce nem içeriyor. Yemek pişirme nadiren soğuduğundan ve yiyecekler ticari mutfakların hemen yakınında depolandığından mantarlar, rahatsız edilmeden yayılmak için ideal koşulları bulurlar. Tabaktaki küf ile açlık yemekten önce çoktan tatmin olmuş durumda.

Çok fazla aşçı havayı bozuyor

Mutfak egzoz havası sadece restoran misafirleri için rahatsız edici olmadığından ve yiyecek için tehlikeli olmadığından, hepsinden önemlisi mutfak personelinin refahını olumsuz yönde etkileyebileceği için, ticari mutfakların havalandırılması özel bir öneme sahiptir.

Kokular, gres bileşenleri, gazlı yanma ürünleri, konveksiyon ve radyasyon yoluyla ısının yanı sıra nemin yanı sıra VDI 2052 kılavuzunda ayrıntılı olarak açıklandığı gibi uygun havalandırma ve iklimlendirme sistemleriyle temizlenebilir. Bu tür sistemlerin boyutlandırılması ve işletilmesi için, aşağıdaki bilgiler dikkate alınmalıdır: mutfak tipi, ünite başına hazırlanan birim sayısı, çalışma süresi, oda geometrisi, her bir bileşenin yapı fiziği verileri, aydınlatma türü ve yoğunluğu, ekipman tipi ve bağlı yükler, ekipmanın montajı ve boyutlandırılması.

Çalışma zamanları ve cihaz kullanımının eş zamanlıları. Mutfak tipi Tablo A2’deki Direktifi tanımlar. Yemekhaneler, kantin mutfakları, hastaneler ve evler, işleme mutfakları ve endüstriyel yiyecek hazırlama arasında bir ayrım yapılır.

Her mutfak tipi, öğün başına günlük kısımlardan ve eşzamanlılık faktöründen kaynaklanan küçük, orta ve büyük mutfaklara bölünmüştür. Alt bölümlerden, örneğin ergonomi ve hijyen gereksinimlerini karşılamak için gerekli hava akış hızları oluşur.

Her mutfak tipi, öğün başına günlük kısımlardan ve eşzamanlılık faktöründen kaynaklanan küçük, orta ve büyük mutfaklara bölünmüştür.

Alt bölümlerden, örneğin ergonomi ve hijyen gereksinimlerini karşılamak için gerekli hava akış hızları oluşur. Her mutfak tipi, öğün başına günlük kısımlardan ve eşzamanlılık faktöründen kaynaklanan küçük, orta ve büyük mutfaklara bölünmüştür.

Alt bölümlerden, örneğin ergonomi ve hijyen gereksinimlerini karşılamak için gerekli hava akış hızları oluşur.

Mutfaklarda termal konforu korumak her zaman mümkün değildir.

Bu, özellikle güçlü ısı yayan mutfak gereçleri çevresindeki çalışma alanları için geçerlidir.

Endüstriyel mutfak havalandırması...

Restoranlar ve kafeler için havalandırma tesisatı proje belgelerine dayanmaktadır.

Tasarım çözümü, ziyaretçiyi mutfaktan yemek odasına koku akışından koruyacak, pişmiş yiyeceklerden gelen kokuları giderecek ve tesis ziyaretçileri için konforlu bir mikro iklim sağlayacaktır.

Sanayi tipi mutfak ve catring havalandırma sistemleri için...

Düzgün organize edilmiş hava değişimi. Pişirme işlemine kokuların yayılması ve yemeğin pişirildiği mutfak ekipmanından gelen ısı eşlik eder.

Kokular ve sıcak hava akımları su buharı, karbon monoksit ve karbon dioksit kalıntıları ile karıştırılır. Koku ve gaz emisyonları mutfağın havalandırması ile kontrol edilir .

Restorandaki hava değişimi , havanın yemek odasından mutfağa kolay bir şekilde taşınabilmesi için teknolojik bölgelerde belirli bir deşarj ile düzenlenmelidir; Tipik olarak, besleme havası hacmi genellikle egzoz hacminin% 80-90’ı kadardır.

Restoran havalandırmasından nasıl tasarruf edilir?

Restoratör için elektrik ve termal enerji maliyetinin düşürülmesi, özellikle şehir merkezinde büyük önem taşımaktadır.

Havalandırma sistemleri, modern bir profesyonel mutfağın toplam enerji tüketiminin yaklaşık% 30’unu oluşturur.

Kalan maliyetler gıdaların% 30’unun ısıl işlem,% 10’unun soğutma,% 15’inin sıcak su,% 15’inin bulaşık yıkama.

Yerel egzoz havalandırması : Yerel egzoz havası çıkışını sağlar ve endüstriyel atıkların (kokular vb.) Kafeye dağıtılmasını sınırlar; Yerel tip bir kafenin egzoz havalandırması, servis alanını ve odanın kirlilik derecesini göz önünde bulundurarak, doğrudan çalışma alanının (mutfağın) üzerinde, güç açısından seçilen bir aksiyal fan monte edilerek gerçekleştirilir. Ek olarak, bir kafe bir havalandırma şemsiyesi kurar, bunun yardımıyla kanal sisteminden hava çıkarmanın ve kirli havayı sokağa çıkarmanın mümkün olduğunu;

Genel değişim egzoz havalandırması : Servis alanındaki tüm odalardan kirli havanın merkezi olarak uzaklaştırılmasını sağlar. Bu cafe havalandırma düzeni, bir kural olarak, odanın toplam alanına veya bir kanal sistemi aracılığıyla egzoz havası sokağına zorla egzoz sağlayan bir havalandırma odasının monte edilmesine bağlı olarak, odanın toplam alanına bağlı olarak seçilen santrifüj fanların kurulumu yoluyla düzenlenir.

Havalandırma + kanal iklimlendirme

Besleme havalandırma + duvara monte klimalar (split sistemler)

Merkezi ısıtma sistemine bağlı havalandırma + fan coil üniteleri sağlayın

Geri kazanımlı havalandırma sağlayın

Değişken hava akışlı havalandırma sistemleri (VAV sistemleri)